• Cere oferta
  • SP
  • IT
  • FR
  • EN
  • RO
0756 660 293
contact@tripnheal.com
  • Înregistrare
  • Logare
Tripnheal
  • Despre noi
  • Proceduri medicale
  • Informatii utile
  • Cum functioneaza
  • Cere oferta
Tripnheal
Tripnheal
  • Pagina Principală /
  • Ortodontie
    Ortodontie
  • Pagina Principală /
  • Ortodontie

Ortodontie

Cod SKU: 0004

Ortodonția este specialitatea medicinei dentare care se ocupă de îndreptarea și corectarea poziției dinților cu ajutorul unui aparat dentar.

Cere oferta
0,00 RON

În stoc

  • Descriere
  • Informaţii
  • Informaţii adiţionale
Descriere

Întrebări frecvente

Ce este ortodonția?

Ortodonția este specialitatea medicinei dentare care se ocupă de îndreptarea și corectarea poziției dinților cu ajutorul unui aparat dentar.

Cui i se potrivește acest tip de tratament?

Tratamentul ortodontic se adresează oricărui pacient care are nevoie de îndreptarea dinților. În unele cazuri este nevoie de două faze de tratament(în copilărie și în perioada adolescenței)

Când este indicat un astfel de tratament?

Aparatul dentar este indicat atât pentru a corecta funcționalitatea estetică a danturii, cât și pentru cea a mușcăturii(ocluziei). Dacă mușcătura nu este una corectă, această problemă poate afecta pe termen lung sănătatea generală a dinților și a gingiilor.

O mușcătură incorectă afectează în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare, cauzând carii, agravarea parodontozei, dureri în articulații, retracții ale gingiei, limitarea deschizăturii gurii.

Cum este realizat tratamentul ortodontic?

În primul rând, pacientul trebuie să consulte medicul stomatolog pentru un plan de tratament individualizat. Prima consultație oferă pacientului date informative despre acest tratament și cauzele care au dus la această anomalie. Următoarea vizită vizează radiografii, amprentarea arcadelor pentru obținerea modelelor de studiu, fotografii și interpretarea acestora. În urma unei alte vizite, stomatologul va prezenta planul de tratament, durata acestora și opțiunile pe care le are pacientul, apoi urmând etapa în care se aplică aparatul propriu-zis (brackets, module colorate sau transparente, arcuri). Pacientul trebuie să se prezinte la cabinetul dentar de mai multe ori, pentru reglări lunare ale aparatului de catre medicul specialist.

Câte tipuri de aparate dentare există?

Pot fi de mai multe tipuri de aparate dentare: mobile, funcționale, aparate dentare fixe. Cel mobil este recomandat pentru corectarea dinților și a ocluziei de la vârsta de 6 ani până la 12 ani. Aparatul funcțional poate fi îndepărtat de către pacient, la recomandarea medicului, nefiind lipit de dinți. Aparatul dentar fix este recomandat pentru adolescenți și adulți și este recomandat pentru majoritatea problemelor ortodontice. Din punct de vedere estetic, există aparat dentar safir(care este mai puțin vizibil), sau chiar aparat dentar invizibil (sunt montate pe partea interioară a dinților) sau gutiere transparente.

Durata tratamentului ortodontic

Acesta poate dura între 6 luni și 2-3 ani, variind în funcție de complexitatea cazului, de cât de bine răspunde pacientul la tratament și evident, de respectarea ședințelor de activare.

Cât de neplăcut este să porți aparat dentar?

După ce este aplicat aparatul dentar, pacientul simte un oarecare disconfort, deoarece dinții nu sunt obișnuiți cu presiunea bracket-urilor, și astfel se pot simți diferite tipuri de durere care necesită administrarea de medicamente pentru calmare. De asemenea, este normal ca și buzele, obrajii sau limba să sufere ușoare iritații pe măsură ce pacientul se acomodează cu aparatul.

Igiena orală va fi puțin diferită, însă este absolut esențială pentru succesul acestui tratament. Trebuie respectate cel puțin două periaje dentare pe zi, atât cu periuța normală cât și cu cea interdentară, iar pentru o curățare mai facilă a bracket-urilor este recomandată ața dentară, clătirea cu apă de gură.

Ce se întâmplă după finalizarea tratamentului ortodontic?

După terminarea tratamentului ortodontic, pentru păstrarea zâmbetului perfect și a reduce riscul revenirii la pozițiile anterioare ale dinților, este necesară o perioadă de menținere a rezultatelor. Aceasta constă în purtarea gutierei de contenție sau a retainerului fix, noaptea, pentru o perioada între 6 luni și un an.

Cât costa un aparat dentar?

Acest tip de tratament este unul complex, atât din punct de vedere a calității materialelor, cât și a ședințelor inițiale, dar mai ales a controalelor stomatologice care au ca scop urmărirea evolutivă a tratamentului și de modificare. Astfel, prețul unui aparat dentar este ridicat; iar dacă pacientul dorește ca acesta să fie mai puțin vizibil, sau chiar invizibil(montat în spatele dinților), costurile sunt mult mai ridicate.

Informaţii
Informaţii adiţionale

Cere oferta

  • Bifeaza pentru a continua

© 2021 tripnheal.com |  Powered by blugento

Sună-ne acum

0756660293

Scrie-ne un mesaj

contact@tripnheal.com
VIK MED SOLUTIONS SRL CUI: 39989359 Reg. Com. J12/4627/11.10.2018
×
×

Logare Creare Cont
0756 660 293
contact@tripnheal.com

Testimoniale

Quotes

Rus Rares

Spain

Recibí una excelente atención en la clínica y su echipo, el tratamiento de implantes dentales fue dentro del plazo acordado y quede feliz con mis nuevos dientes

Quotes

Sabau Adrian

UN

I've just returned from Romania after having an extensive dental treatment at ALB STUDIO in CLUJ NAPOCA. State of the art cabinets and laboratories, friendly, professional and attentive staff overall a very pleasant experience at an affordable price. HIGHLY RECOMMENDED!!!

Quotes

Michelle Traviata

Italy

Sono andato in questa clinica dentale e sono stato molto curato, il personale fantastico, molto utile e un dentista molto professionale. Grazie mile. Tornerò quando avrò bisogno

Quotes

Eveline P.

France

Je suis ravi du professionnalisme que vous avez démontré. Votre soutien et votre courtoisie lors de mon séjour en Roumanie ont été vraiment exceptionnels. Les services de la clinique ont également été à la hauteur et ont dépassé mes attentes. Merci pour tout