Informatii utile

Cum zbor?

Verifica cursele de la si inspre Cluj Napoca

Plane Skyscanner

Unde mă cazez în Cluj?

Vila Rosa

Vila Rosa

Vila Rosa se află la aproximativ 3 km de centrul orașului și oferă servicii de 3 stele, camere decorate modern, cu balcon și aer condiționat, și servicii de servire a mesei.

Mappin Strada Frunzișului, nr. 4, Cluj-Napoca

Aici puteți să verificați disponibilitatea camerelor, precum și recenzii, fotografii și toate serviciile oferite de această cazare:

Hotel Pami

Hotel Pami

Hotel Pami este o locație intimă, de 3*, care oferă un aer plăcut și modern, oferind facilități de shopping (aflându-se lângă unul dintre marile centre de shopping - VIVO!), dar și de centrele medicale din oraș.

Mappin Calea Mănăștur, nr.39, Cluj-Napoca

Aici puteți să verificați disponibilitatea camerelor, precum și recenzii, fotografii și toate serviciile oferite de această cazare:

Hotel Tulip

Hotel Golden Tulip Ana Dome

Hotelul Golden Tulip vă oferă cazare de 4*, în imediata apropiere a Spitalului de Recuperare. Condițiile sunt impecabile, iar în tarif sunt incluse micul dejun, parcarea și accesul gratuit la centru Welness Golden Gym.

Mappin Str. Observatorului, nr.129, Cluj-Napoca

Aici puteți să verificați disponibilitatea camerelor, precum și recenzii, fotografii și toate serviciile oferite de această cazare:

Casa Gia

Pension Casa Gia

Această locație oferă cazare în regim de 4*, oferind camere spațioase și confortabile, cu un design modern și armonios.

Mappin Str.Ciobanului, nr.4, Cluj-Napoca

Aici puteți să verificați disponibilitatea camerelor, precum și recenzii, fotografii și toate serviciile oferite de această cazare:

Casa Boca

Pensiunea Casa Boca

Casa Boca este situată la doar 4 km de centrul orașului și centrele medicale din oraș. Oferă camere spațioase și confortabile în regim de 3* și opțiunea de a servi micul-dejun.

Mappin Str. Câmpului, nr.197A, Cluj-Napoca

Aici puteți să verificați disponibilitatea camerelor, precum și recenzii, fotografii și toate serviciile oferite de această cazare:

Cum navighez prin Cluj?

Serviciile de transport existente în Cluj:

  • Transport în comun – program și linii disponibile pe http://ctpcj.ro/index.php/en/timetables/urban-lines
  • Taxi – numere de contact disponibile pe https://www.taximetre.ro/taxi/cluj-napoca/ sau prin aplicația de iOS sau Android Clever Taxi
  • Uber – serviciu de ride-sharing, disponibil prin aplicația oficială iOS sau Android
  • Taxify – serviciu de ride-sharing, disponibil prin aplicația oficială iOS sau Android
  • GetPony – serviciu de car-sharing, disponibil prin aplicația oficială iOS sau Android

Unde mănânc tradițional

Dacă sunteți în căutarea gustului mâncării tradiționale românești și în special al celei ardelenești, în aceste restaurante veți găsi toate preparatele care vă vor face să vă îndrăgostiți de gastronomia românească.

Zama

Zama Bistro

Un local care păstrează mâncarea tradițională “cu gust de Transilvania” într-un design cald și primitor. Dacă doriți să savurați gustul adevărat al mâncării tradiționale ardelenești într-un decor industrial modern, aici este locul perfect.

“E vechi și nou, e plin de culoare, e aroma cafelei tale, e cu multă savoare, e cu bunătățuri la mic dejun, la prânz și la cină, e cu dichis, e în mijlocul orașului, e cu freamăt de jazz, e cu voie bună, e pentru mine, e pentru tine, e pentru noi.”

Mappin Strada Napoca, nr.16, Cluj-Napoca

Roata

Roata

“La roata” păstrează atât gustul preparatelor tradiționale cât și decorul rustic românesc. La Roata ”se mănâncă slană, te odihnești dacă ești ostenit, iar veșnicia se măsoară în guri de aer proaspăt și mâncare bună alături de oameni dragi.”

Mappin Alexandru Ciurea, nr. 6, Cluj-Napoca

Valachia

Valachia

La restaurantul Valachia tradiţiile poporului român se îmbină armonios cu pasiunea de a găti a bucătarilor, care îşi doresc să ofere oamenilor o experienţă culinară inedită, autentică. Restaurantul Valachia respectă tradițiile și gusturile poporului român, oferind cu multă caldură preparate gustoase, dar și sănătoase.

Mappin Str. Govora, nr. 27, Cluj-Napoca

Crama haiducilor

Crama Haiducilor

Crama Haiducilor oferă atât servicii de ședere cât și cele a unui restaurant cu specific tradițional românesc. Originalitatea decorului rustic al Cramei Haiducilor, al terasei, mobilierul și detaliile rurale îmbinate cu bun gust, dau armonie și autenticitate tradițională locului.

Mappin Strada Cometei, nr.12/14, Cluj-Napoca

1568 Bistro

1568 Bistro

În acest local veți găsi o bucătărie transilvăneană reinventată, presărată cu arome contemporane.: o întoarcere modernă la rădăcinile vechi, unde gusturile deja cunoscute sunt puse într-un context nou.

“În oferta noastră găsiți rețete tradiționale românești, ungurești, săsești, evreiești sau armenești condimentate de fiecare dată cu o noutate, o interpretare personală”

Mappin B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 14, Cluj-Napoca

Mâncare cu specific internațional

Oricât de bune ar fi Varza a la Cluj, Gulașul, sarmalele, fasolea cu afumătură sau platourile tradiționale, întotdeauna există loc pentru pizza, burgeri, salate și paste.

Aici v-am pregătit o listă cu localuri din Cluj unde veți descoperi o varietate largă de delicatese culinare din diferite bucătării tradiționale și internaționale, ușor accesibile din zona în care locuiți:

Samsara

Samsara Foodhouse

“Samsara Foodhouse purifică gusturi și gânduri prin preparate naturale realizate cu multă răbdare, pricepere și drag”.

Acest restaurant, recent mutat într-o veche casă din centrul orașului, oferă preparate delicioase vegetarene, vegane și raw vegane.

Mappin Str. Cardinal Iuliu Hossu, nr.3, Cluj-Napoca

Baracca

Baracca

“Restaurantul nostru este locul unde arhitectura, design-ul şi pofta de viaţă, ne oferă zilnic cadrul perfect pentru a ne demonstra dragostea pentru gastronomie şi ingrediente de calitate”.

Baracca este considerat unul dintre cele mai bune restaurant, fine-dining, din Cluj, bazându-se pe un stil de gătit creativ, susținut de ingrediente atent selecționate, oferind un meniu cu specific internațional, rafinat: de la foie-gras, vită de America de Sud până la înghețată de casă delicioasă.

Mappin Str. Napoca, nr. 8A, Cluj-Napoca

Cabinet de vin

Cabinet de Vin & Cocotte

Această locație impresionează prin design-ul cu tentă medievală, accentuat de tonurile închise ale mobilierului, pereților și a pardoselii; iar pe plan gastronomic, meniul cu preparate rafinate ș diversificate este asezonat de o listă de vinuri cu o varietate bine aleasă.

Mappin Bulevardul Eroilor, nr. 5, Cluj-Napoca

Livada

Livada

Livada este un restaurant cu specific internațional, însă se găsesc și produse tradiționale românești, echilibrat și diversificat, unele preparate purtând marca Chef Patrizia Paglieri. Vara, este deschisă și terasa, care este una dintre cele mai frumoase și întinse livezi în care poți să te relaxezi, luând masa sau servind o băutură.

Mappin Strada Clinicilor 14, Cluj-Napoca

Acrobatica

Acrobatica

Pizzeria-Bistro Acrobatica are un design primitor și cald, iar pizza este cea mai bună din oraș, după cum spun cei mai mulți dintre clienții localului. Pe lângă rețetele gustoase de pizza, meniul oferă și alte preparate: salate, paste, sau roll-up-uri.

Mappin Str. Avram Iancu, nr.13, Cluj-Napoca

Boema

Casa Boema

Casa Boema are un aer boem, într-adevăr, clădirea care găzduiște această locație fiind construită acum peste 180 de ani.

Astfel, spațiul este plin de personalitate, având un design retro, elegant cu elemente moderne.

Veţi găsi in meniu atât preparate româneşti sau din bucătăria ungurească, cât şi din cea mediteraneană, mexicană sau arabă.

Mappin Str. Iuliu Maniu, nr.34, Cluj-Napoca

Via

Via

“În anotimpurile calde, terasa VIA este un loc fermecător. În bucătăria noastră creăm compoziţii culinare care transmit savoarea fiecărui ingredient proaspăt”.

Un alt local, fine-dining, amplat în centrul istoric al Clujului este Via, care oferă un meniu cu specific internațional.

Mappin Str. Inocenţiu Micu Klein, nr. 6, Cluj-Napoca

Klausenburger

Klausen Burger

Klausen Burger este un restaurant-berărie, de fapt, o mini-berărie care oferă o gamă largă de bere artizanală, craft

Așa că...ce poate să meargă mai bine la o bere decât un burger și cartofi, sau costițe delicioase?

Mappin Strada Regele Ferdinand 22

Oportunități de petrecere a timpului liber

Parcul Central

Parcul Central, Lacul și clădirea Cazinoului

„Parcul Central” este unul dintre principalele spații verzi din centrul Clujului, o oază de relaxare și liniște pentru clujeni și vizitatorii orașului. Întins pe o suprafață de circa 13 hectare, Parcul Mare este deseori gazda celor mai frumoase evenimente culturale sau recreative.

Fie că iei parte la evenimente, fie că pierzi noțiunea timpului, vara, într-un hamac sau întins pe pătură, fie te relaxezi în preajma lacului, te plimbi cu barca sau te plimbi de-a lungul aleilor feerice, Parcul Central este unul dintre cele mai frumoase puncte de pe harta Clujului pe care nu le poți rata.

Mappin Parcul Central Simion Bărnuțiu, Cluj-Napoca

Cetatuie

Cetățuie

În imediata apropiere a Parcului Mare, se află fortificația habsburgică numită „Cetățuia”, unul dintre cele mai vizitate atracții turistice din oraș. Este un loc romantic, plin de istorie și care oferă o panorama absolut superbă asupra Clujului.

Cele 237 de trepte, care încep la malul râului Someș, duc spre Hotelul Belvedere, o construcție masivă care veghează asupra orașului. Până acolo, poți face un popas la Restaurantul Panoramic, unde poți lua masa sau bea o cafea în liniște și cu o priveliște minunată.

Mappin Parcul Cetățuie, Aleea Scărilor, Cluj-Napoca

Gradina Botanica

Grădina Botanică

Grădina Botanică este un colț de natură în sufletul orașului și este una dintre cele mai frumoase din Europa. Aceasta găzduiește peste 10 000 de specii de plante din toată lumea, fiind împărțită în mai multe spații tematice, cum ar fi Grădina Japoneză, sau cea romană. Poți vizita serele imense care te transpun în lumi tropicale, sau poți urca în turnul de apă, de unde vezi minunata panoramă a Grădinii și a orașului.

Mappin Str. Republicii, nr.42, Cluj-Napoca

Piata Unirii

Piața Unirii

Piața Unirii din Cluj este unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului transilvănean. Cu statuia lui Matei Corvin și Biserica gotică „Sf. Mihail” aflate în mijlocul ei, Piața Unirii este un obiectiv turistic de neuitat, un punct central pe harta Transilvaniei și un loc de suflet atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Iubitorii de arhitectură pot admira diferite stiluri cum ar fi baroc, gotic, neoclasic și renascentist. Piața este înconjurată de palate și case care au aparținut nobililor clujeni care, în prezent, găzduiesc muzee, localuri sau magazine.

Mappin Piața Unirii, Cluj-Napoca

Shopping și relaxare

Clujul poate fi recomandat pentru shopping atât prin marile centre comerciale ale orașului dar și de magazinele mici, ascunse pe frumoasele străzi ale orașului.

Iulius Mall

Iulius Mall

Iulius Mall are peste 200 de shop-uri, un hipermarket Auchan, oferă servicii de divertisment și relaxare. Printre acestea: Cinema City, sală de fitness World Class cu piscina interioară, restaurante, cafenele și o zona de food court.

Mappin str. Alexandru Vaida-Voevod, nr. 53B, Cluj-Napoca

Vivo

VIVO! Cluj-Napoca

VIVO! este cel mai mare și complex centru de shopping, pe un singur nivel, din țară. A fost construit ca un mini orășel, care adună mai multe spații atât pentru cumpărături, cât și pentru relaxare și socializare.

Pe lângă branduri celebre de îmbrăcăminte, încălțăminte și articole sport, la VIVO puteți lua masa în zona de food court, viziona un film la Cinema City, sau relaxa în cafenele, restaurante sau în sala de fitness - World Class.

Mappin Str. Avram Iancu, Nr. 492-500, Comuna Floreşti, Jud. Cluj